Senaste inläggen

Av Tina - 19 april 2008 14:17


Äntligen är jag klar med mitt första minialbum! Jag skulle nog inte ha tagit fullt så grov kartong som jag gjorde för sidorna blev rätt så hårda och tjocka. Men som vanligt lär man sig något nytt för varje sak man ger sig på. Det här minialbumet dokumenterar en semesterresa till Fuerteventura år 2000. Känns som igår men det är alltså snart 8 år sedan! Trots överdekoreringen, ville ju ha med så mycket, så är jag rätt nöjd ändå. Och så måste jag köpa såna där ringar som man ska ha, eller en Bind-it-all, för nu hade jag bara snören och band att tillgå för att knyta ihop den.


Måste slå ett slag för mina nya rub-on-bokstäver som jag bland annat köpte för min vinst hos www.handarbeta.se . De heter "the ALPHABET BOOK" och är en liten bok med totalt 896 karaktärer, var och en perforerad runt om så det är bara att riva loss den bokstav man vill ha. Jag valde svarta i typsnitten "Ian" och "Faith". Superenkelt och smidigt!


Ha en fortsatt trevlig lördag! Kram!LOs
ANNONS
Av Tina - 15 april 2008 21:37


Jag fyllde år igår och ägnade min lediga dag åt att bara ha det bra. Jag pysslade lite och vilade och hälsade på mina föräldrar och hämtade min dotter i skolan och... givetvis... så åkte jag till Panduro för att handla lite också :-)


När jag kom hem öppnade jag mina mail och fick en trevlig överraskning. Jag hade vunnit en slogantävling på www.handarbeta.se ! Jätteroligt! Jag fick 200:- att handla för men jag kunde förstås inte behärska mig i webshopen, så det blev en beställning på över 300:- i alla fall. Men jag blev jätteglad att jag vann! Superbra butik! Grymt snabb leverans och jättebra service! Rekommenderar den varmt.


Nu kan jag lägga ut ett födelsedagskort som jag gjort på beställning eftersom födelsedagsbarnet i fråga också fyllde år i går. Det var ett tag sedan jag gjorde det men det spelar ju mindre roll.


Nej, nu ska jag sätta mig vid scrapbordet en liten stund. Jag håller på med ett minialbum men har fastnat för tillfället.

Ha det bra alla vänner!

ANNONS
Av Tina - 13 april 2008 12:52


Vet inte om jag ska ta en promenad idag. Det är riktigt ruskväder ute; blåsigt, ett par plusgrader och regn till och från. Men man ska ju röra på kroppen, det ska man. Fast jag har blivit dålig på det på sistone... måste nog skärpa mig på den fronten.


Jag har i alla fall altrat två tändsticksaskar och gjort veckans tankekort. För närvarande sitter jag och bläddrar i boken om minalbum och försöker komma på hur jag ska göra ett. Jag har kommit så långt att jag bestämt mig för att göra ett jätteenkelt till att börja med. Det får bli ett sånt där dragspelsalbum. Men det lär nog ta sin tid har jag en känsla av, men det gör inget, det är bara kul att ha något som tar lite tid och som får växa fram efterhand.


Hoppas er söndag består av mera sol än vad vi har här i Nyköping!Av Tina - 11 april 2008 17:37


Fatta vad skönt! Äntligen fredag! Veckan har varit minst sagt hektisk och hela dagen idag har jag suttit på en kurs och försökt ta till mig en himla massa information om fakturaflöden, attesträttigheter, konteringsmöjligheter och annat ungefär lika spännande. Men hjärnan, åtminstone min, har en tendens att liksom lägga av efter lunch på fredagar. Och det gjorde den idag också. Men klockan blev i alla fall 16.00 och kursen tog slut och jag överlevde även detta.


Har ni också råkat ut för att man kommer på bra saker när man begått misstag? Jag gjorde bort mig på ett av korten och var tvungen att skyla mitt misstag (tänker inte tala om vad det var ;-), och tack var det så blev det mycket bättre än jag tänkt mig! Det har hänt mig tidigare och kommer säkerligen att hända igen. Att "Nöden är uppfinningarnas moder" stämmer himla bra faktiskt!


Ha en riktig härlig fredag!Av Tina - 7 april 2008 15:43


Nu är jag hemkommen från the big city of Nyköping. Konstigt är det, men när man har tänkt att handla kläder så hittar man ALDRIG någonting, och när man tycker att man inte har råd att köpa något då hittar man ALLTID en massa snyggt. Dagen föll under kategori ett. Jag var totalt omotiverad men gick ett varv i alla affärer ändå. Lyfte lite på några toppar, kände lite på några jeans och lyckades till slut hitta en kofta (fråga mina barn, jag är koftoman) fastän en vit istället för en svart som jag alltid brukar komma hem med. När jag väl betalat funderade jag över om jag inte skulle ha använt pengarna till scrapsaker istället :-)


Nu har jag gjort min LO till aprils utmaning på Svensk Scrapbooking (se länkar). Har länge gått och funderat på vad jag ska göra av ett stort kort på mig och min bror när vi var små och kom fram till att detta var rätt tillfälle. Jag som är ganska rädd för starka färger har sannerligen utmanat mig själv. Så om jag inte vinner (vilket är högst troligt att jag inte gör) så har jag i alla fall vunnit en seger över mig själv. Kanske blir jag lite modigare med att använda färger nu?


(Just ja, om ni undrar över rubriken så hette jag Green som ogift.)LOs
Av Tina - 6 april 2008 20:03


Varför ligger jag alltid i slutet av veckan när jag ska göra tankekortet? Här är mitt bidrag till tanken för vecka 14 från Må Bra med Skaparlusten: "Så ett frö idag, blomma resten av livet!" Interesting thought!


Annars har det varit en rätt så trist söndag. Ville scrappa ungefär hela tiden, men var tvungen att städa och laga mat och stryka tvätt istället. Har i alla fall ägnat mig åt att fundera på upplägget på aprils utmaning på Svensk scrapbooking (se länken i listan) och tror att jag kommit upp med en idé. Spännande med svartvitt foto och färgsprakande papper! Älskar dessa utmaningar, de får mig att utvecklas och tänka i lite nya banor.


Imorgon ska jag ta mig in till stan och se om de har några kläder som kan passa min gamla kropp :-) Vet inte vad man ska ha på sig längre. Det är så himla svårt i min ålder att inte se ut som en wannabe tonåring eller som en tant heller. Jag behöver en personal shopper som kan guida mig, men det skulle nog bli så dyrt att det inte skulle finnas några pengar kvar till vare sig kläder eller scrap-grejer (hemska tanke!).


Av Tina - 5 april 2008 09:48


När jag surfar runt i era bloggar så hittar jag alltid så himla många inspirerande idéer och nya uppslag. Och så tror jag att jag ska komma ihåg dem när det är dags att göra kort och LOs. Men det gör jag ju förstås inte, och då måste jag surfa runt igen för att försöka hitta just det där som jag ville inspireras av. Och då hittar jag en massa andra nya idéer vilket i och för sig inte heller är fel...


Därför så har jag gjort en idébok där jag tänkte samla alla idéer som dyker upp och också skriva upp var jag hittat dem. Jag har sett att några av er har såna böcker och tänkt att det måste jag ju också skaffa mig. Så nu har jag gjort det.


Jag har blivit kär i pusselbitar! Såg att SmultronPia http://piasdoodling.blogspot.com/ använt det på en LO som hon vann en utmaning med på Svensk Scrapbooking http://www.svenskscrapbooking.se/ . Kan heller inte släppa papprena från Basic Grey som jag använde på LOn nedan. Jag tycker de är såååå fina! Så här blev den i alla fall.


Idag måste jag ut och plantera ett gäng halvvissna penséer som jag köpte för ett tag sedan. Jag tror att detta kommer att bli en underbar vårdag.


Ha en skön lördag nu, alla mina vänner!

Av Tina - 1 april 2008 18:07


Så var min scrapfria helg till ända! Jag överlevde, scraptorkan till trots, men det kanske beror på att jag smög till mig några kortare stunder av stämpelmålning när gästerna trodde att jag förberedde middagen :-) Kan man få scrap-abstinens tror ni? Börjar jag bli sjuk?


I går var jag i alla fall ledig och scrappade loss ordentligt. Jag som inte gjort en LO på nästan en månad lyckades få till en som jag är rätt så nöjd med. Och så klämde jag till med fyra kort också. Älskar "Panduroflickan" och hoppas att hon kommer i fler modeller. Och varför inte en pojke också?


Här är LOn på min pappa och min son. Den är från i julas och jag tycker de ser ut som två sportkommentatorer i full färd att referera en fotbollsmatch!

(LOn är inte skev på riktigt, det blev bara så på bilden eftersom Photoshop och jag inte alltid är kompatibla :-)Och här kommer mina fyra varianter av Panduroflickan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se